Restoran Nautika, Najbolji dubrovački restoran s prekrasnim pogledom na more i tvrđave stare gradske jezgre

Get Adobe Flash player

Kontakti


tel: +385 (0)20 44 25 26
fax: +385 (0)20 311 958


e-mail: sales@nautikarestaurants.com

Najavljujemo ponovno otvorenje
restorana 26. ožujka 2016.
Radno vrijeme:
svakim danom od 18 do 24 h


Šef kuhinje: Mario Bunda

 • Nautika "Slatki kutak"
 • Korisni linkovi

  Pratite nas
  Instagram

  Prenosimo iz tiska - Restaurant Nautika Dubrovnik

  Nautika je proglašena od strane renomiranog časopisa Condé Nast Traveller-a
  šestim najromantičnijim restauranta na svijetu.


  Simfonija u kamenu

  Lipanj 2010., (Jonathan Bastable)

  Lipanjski broj Condé Nast Traveller-a donosi na pet strana atraktivnu reportažu o Dubrovniku i preporuke za hotele Excelsior, Bellevue, otmjenu Villu Agave i restaurantu Nautiku, eminentnog britanskog novinara Jonathana Bastablea, koji je u rujnu 2009. godine boravio u Dubrovniku.

  prikaži više


  The Sunday Times piše o Nautici

  Svibanj 2010. (Michael Winner)
  Kad sam rekao ljudima da sam napustio Auberge du Pere Bise (restoran oca Bise-a) nakon njihovih neprofesionalnih postupaka pri rezervaciji i da idem u Dubrovnik, pitali su: "Zašto"? Nisu bili u pravu! Bilo je to čudesno mjesto; divno sam se proveo.

  prikaži više


  Okus crnila i ružičastog

  Rujan 2009. Časopis High Life (British Airways)
  Sastojci ovog podneblja priređeni s domaćom darovitošću (''njuhom'') čine Dubrovnik ukusnim odredištem za ljubitelje hrane, kako je to otkrio vrhunski londonski Chef Mark Hix prigodom svog prvog posjeta Dubrovniku.

  prikaži više


  Dubrovnik opet cvjeta

  Ožujak 2008.
  Restoran Nautika, smješten pokraj Vrata od Pila, dobiva odlične kritike za svoje riblje specijalitete, kao i za neprocjenjiv pogled koji se pruža s njegovih taraca na povijesne tvrđave i Jadransko more, čiji valovi, razbijajući se podno kamenih taraca restorana završavaju svoje dugo putovanje.


  Najromantičniji svjetski restorani

  Ožujak 2008. (Lexi Dwyer)

  I nema boljeg mjesta koje će odraziti vaše mjesto u povijesti od tarace u Nautici.

  prikaži više


  Razlaz s prošlošću

  12. kolovoza 2007. (Kate Garraway)

  Našli smo savršeno mjesto – Nautika, restoran na terasi s pogledom na gradske zidine i more. Bilo nam je tako dobro da smo se vratili tri večeri zaredom.

  prikaži više


  Povijest nas štiti

  Rujan 2007, by Randy Johnson urednik

  Prigodom nedavnog posjeta Dubrovniku, ručao sam s bivšom hrvatskom ministricom turizma Pavom Župan-Rusković, u Nautici - restoranu s morskim plodovima, jednom od najboljih restorana u gradu - i u Hrvatskoj. S pogledom na smaragdnu uvalicu okruženu stijenama i zidinama...


  "Hrvatska – Nova Rivijera"

  Kolovoz 2005, Henry Alford

  "U potrazi za najnovijim Mediteranskim žarištem događanja, Henry Alford ga je pronašao u srednjevjekovnom gradu Dubrovniku, a na prekrasnim dalmatinskim otocima otkrio je kulturnu i kulinarsku zemlju čudesa."

  prikaži više


  Nautika - tvornica gastro raskoši

  19.06.2005., Rene Bakalovic

  Alef, bet, gimel, dalet i 18 drugih drevnih znakova u raznim permutacijama poredani su slijeva nadesno, a brojke zdesna nalijevo. Hebrejsko pismo prvi je put ispisano na jelovniku hrvatskog restorana, a jelovnik se od ove godine mijenja svaki mjesec.

  prikaži više


  Gastrodrom - Nautika, Dubrovnik

  10.12.2004., Davor Butković

  "Nautika doista jest restoran visoke klase, s besprijekornom poslugom, sjajnim jedaćim priborom, elegantnim jelovnicima i kartama pića, i vrlo dobrom do odličnom hranom." "Briljantno jelo: Medaljoni od repa jastoga u umaku od Dingača."

  prikaži više


  Gdje Posejdon postavlja bogat stol

  Rujan 15, 2004 (By R. W. APPLE Jr.)

  Trebao sam i bolje znati. Dva najpoznatija riblja restorana u SAD-u, Uglesich's u New Orleansu i Tadich's u San Franciscu, koje sada vodi obitelj Buich, imaju Dalmaciju u svom DNK. Sjećam se da mi je Dr. Ernesto Illy, kralj kafe, jednom prigodom za vrijeme večeru u Trstu rekao da su ribe i školjke na hrvatskoj strani Jadrana, gdje je morsko dno više kamenito, ukusnije nego one s Talijanske strane, gdje je morsko dno većinom blatnjavo

  prikaži više